Gaming

PlayStation 5 uvodi ocjenjivanje igrica

Igrači na PlayStationu od sada mogu ocjenjivati igre te tako doprinositi kolektivnoj ocjeni same igre na PlayStation Store.

PlayStation Store se danas napokon modernizirao te je uveo značajku kakvu korisnici na PC platformi koriste već čitavu deceniju. Od sada je tako napokon moguće ocijeniti igre koje se prodaju na PlayStation Storeu.

Korisnici mogu ostaviti svoju ocjenu u formatu 1-5 zvjezdica. Ocjena se može ostaviti jedino za igre koje je korisnik barem jednom pokrenuo ili ih ima kupljeno.

Korisnik naknadno može promijeniti svoju ocjenu, a ona doprinosi kolektivnom prosjeku ocjena. Taj prosjek mogu vidjeti svi korisnici, kao i količinu ocjena i postotak ocjena po broju zvjezdica.

Naprimjer, Baldur’s Gate 3 u trenutku pisanja na PlayStationu ima ocjenu 4,89, od čega 94% maksimalnih ocjena, a 1% najnižih ocjena. Najgore ocijenjeni Call of Duty od strane kritičara drži dobru ocjenu na PlayStationu – 4,08.

Za razliku od korisničkih recenzija na Steamu, ovdje nije moguće obrazložiti ocjene u obliku komentara ili poruke, već je dopušteno samo izražavanje kroz 1-5 zvjezdica.