Pasjača
Atlas

Plaža Pasjača jedna je od 50 najljepših na svijetu, pogledajte divne prizore

Nedavno je objavljen popis 50 najljepših plaža na svijetu, a na njemu se našla i jedna hrvatska – plaža Pasjača kod Konavala, u malom mjestu Popovići. Listu je objavio portal The World's 50 Best Beaches.

Pasjača je na 39. mjestu ovog prestižnog popisa. Plaža se nalazi južno od naselja Popovići u Konavlima, tridesetak kilometara južno od Dubrovnika. Smještena je na skrovitom, nepristupačnom mjestu, gdje se konavoske stijene strmo obrušavaju u Jadransko more. Do ove prekrasne plaže, okružene prirodnim ljepotama, možete doći spuštajući se niz stube u stijenama.

Mnogi su je i ranije nazivali jednom od najatraktivnijih plaža u Hrvatskoj, a potvrđeno je i da je njena ljepota prepoznata u svijetu. Prije tri godine Pasjača je proglašena najboljom europskom plažom prema portalu European Best Destinations.

Vrlo je “instagramična” pa mnogi odlaze tamo kako bi snimili zadivljujuće fotografije s odmora. Na plaži uglavnom nije gužva, a brodice ne zaklanjaju pogled prema moru.

Podsjetimo, na prvom mjestu našla se australska plaža Lucky Bay zahvaljujući svom čistom pijesku, tirkiznoj vodi i populaciji klokana.

“Prijateljski raspoloženi klokani nisu jedino što ovu plažu čini najboljom na svijetu. Lucky Bay ima netaknuti snježnobijeli pijesak i nevjerojatno tirkizno more. Proteže se na preko 5 km pa jamči da ćete pronaći mjesto s manje gužve da jednostavno možete uživati ​​u svim prirodnim ljepotama”, stoji u objašnjenju portala.

Pasjača
Pasjača
Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare