Plenković sazvao presicu o ekonomiji, pa govorio o Milanoviću: On je kilavac. Ne može ni u košarci pobijediti

167

Premijer Hrvatske Andrej Plenković održao je danas press-konferenciju na kojoj je glavna tema trebala biti informacija da je podignut kreditni rejting zemlje koju vodi.

Međutim, pressica je otišla u drugom smijeru. Glavnica je bila priča Plenkovića o predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću, čime se nastavilo prepucavanje između njih dvojice.

Za to je bilo dovoljno jedno novinarsko pitanje i sve je krenulo u drugom smijeru.

“Sve više se pojavljuje neka vrsta opsjednutosti, Milanović je opsjednut sa mnom. Nastoji jako podcijeniti aktivnost koju sam imao u Briselu i Parizu. On je isto bio u Briselu, šta je tad napravio, kupio polovni auto? To je ta razina. Mojih pet godina u Parizu su mi jako pomogle da sagledam svijet, da dobijem drugu diplomatsku optiku”, rekao je Plenković, prenosi Telegram.

I tu nije stao. Ponovio je kako je razlika između njegovih i Milanovićevih postignuća enormna.

“Milanović je veći stalker od Marasa, mislio sam da je Maras glavni stalker, ali nije, Milanović je glavni. Opsjednut je i košarkom, a da se postavi na trepavice, ne može me pobijediti. Evo, dat ću mu 10 koševa prednosti, a neće me dobiti! Ko je uostalom kilavac? Neko ko patriotski pada s Patrije”.

Milanović je, komentirao je premijer, ucviljen jer je poražen 2016. na izborima. “A od koga je pobijeđen? Od mene!”, uzviknuo je. Na pitanje do kada će trajati njegovo prepucavanje s predsjednikom i nije li vrijeme da prestanu kazao:

“Zašto da ja zašutim? Mnogi su zašutili nakon afere Janaf, a to je bit o kojoj vi ne pitate”, odgovorio je Plenković.

Nakon toga je krenula nova tirada.

“Nećete valjda očekivati od mene, kilavca, da ja šutim? Pa šta je vama, pa to je politika”, dodao je Plenković i rekao kako su imali taktiku odgovaranja na napade, te da su sada malo stali s odgovorima. No, kaže da se Milanovićevi napadi samo nastavljaju te da je on kriv.