Region

Plenković u Jasenovcu položio cvijeće: NDH je jedno od najtragičnijih razdoblja…

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak, u povodu obilježavanja 76. obljetnice proboja posljednjih zatočenika iz ustaškog logora Jasenovac, da je NDH jedno od najtragičnijih razdoblja hrvatske povijesti i poručio da je hrvatska Vlada jasno protiv korištenja ustaških simbola.

Plenković je vijenac položio s potpredsjednicima hrvatske Vlade Tomom Medvedom, Davorom Božinovićem i Borisom Miloševićem te ministrima Gordanom Grlićem Radmanom, Ninom Obuljen Koržinek i Ivanom Malenicom, a pritom istaknuo kako su došli odati počast svim žrtvama režima NDH i strašnim zločinima koji su počinjeni u jasenovačkom logoru i u drugim logorima protiv Židova, Srba, Roma, Hrvata antifašista i demokrata. 

“To je sigurno jedno od najtragičnijih razdoblja hrvatske povijesti i važno je da nove, mlade današnje generacije osvijeste te činjenice, da s njima budu upoznate, da ovo bude dio našeg obrazovnog sustava i da sve generacije nikad ne zaborave strašne zločine koji su se događali ovdje i diljem Europe u sličnim logorima tijekom Drugog svjetskog rata, te da postoji jasna i zajednička osuda tih zločina”, poručio je hrvatski premijer. 

Dodao je će nastaviti dolaziti u Jasenovac s pijetetom i sviješću da ovakve zločine ne smijemo dozvoliti da se ikada ponove, javlja Hina.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare