Sport

Pobjednik Roland Garrosa trenutno radi u supermarketu: Plaća mu je 450 eura

“Oni svakoga jutra ustaju u pet sati, pola sata kasnije su već na radnom mjestu, pune regale i vitrine. Za razliku od njih, ja sam svoj hobi uspio pretvoriti u profesiju, stoga sad još više cijenim njihov rad”.

Njemački profesionalni teniser Kevin Krawietz, specijalist za igru parova, osvojio je 2019. Roland Garros, skupa sa svojim zemljakom Andreasom Miesom. Teniseri koji osvajaju Grand slamove u pravilu ne trebaju brinuti o svojim finanwijama, jer su nagrade izdašne, a takve titule privlače i sponzore, tako da novac jednostavno ‘kaplje’ sa svih strana.

Međutim, u vrijeme velike pauze koju je u profesionalnom tenisu prouzrokovala pandemija koronavirusa, 28-godišnji Krawietz radi u smjenama u jednom supermarketu u Münchenu, piše Spiegel.

“Već nekoliko sedmica radim u jednom diskontu na bazi tarife 450 eura”, izajvio je teniser.

Kaže kako s kolegama puni police u marketu, a trenutno brine o tome da uvijek ima dovoljno sira i kobasica u ponudi.

“Staramo se za kobasice i sir u vitrini, sklanjamo prazne kartone i sve održavamo čistim od otpada”, kaže Kevin Krawietz.

Sedmicu prije toga radio je kao zaštitar ispred marketa, dezinficirao prazna kolica i brinuo za ostale segmente u području sigurnosti i higijene u marketu.

“Mnoge moje kolege iz marketa kojima je ovo osnovno zanimanje, svakoga jutra ustaju u pet sati, pola sata kasnije su već na radnom mjestu, pune regale i vitrine. Za razliku od njih, ja sam svoj hobi uspio pretvoriti u profesiju, stoga sad još više cijenim njihov rad”, kaže teniser koji je dosad od turnira zaradio nešto manje od milion eura.

Kaže kako je oduvijek razmišljao o tome da se jednoga dana posveti nekom običnom zanimanju. Ipak, koliko god to u budućnosti bude moguće, namjerava još nekoliko godina igrati profesionalni tenis, a formu održava trodnevnim treninzima, kao i vožnjom inline rola.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare