Vijesti

Počela dvodnevna sjednica Predstavničkog doma FBiH. Dnevni red je obiman

Počela je dvodnevna 30. redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH. Održava se u sjedištu tog parlamenta u Sarajevu.

U vrhu obimnog predloženog dnevnog reda je Informacija Federalne vlade o epidemiološkoj situaciji u FBiH, s prijedlogom naredbi i preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Na prijedlog Vlade, po hitnom postupku su kandidirane izmjene Zakona o radu te izmjene Zakona o osnivanju Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja (skraćeni postupak).

Zastupnici Sanela Klarić i Vibor Handžić predložili su izmjene i dopune Zakona o koncesijama, a različite izmjene i dopune Krivičnog zakona FBiH zastupnici Zlatko Ercegović, Klub zastupnika Naše stranke, kao i Lana Prlić i Aner Žuljević te zastupnica Miomirka Melank.

Prijedlog zakona o organizacijama i reprezentativnim organizacijama osoba s invaliditetom i civilnih žrtava rata, zatim nacrte izmjena ili dopuna Zakona o Agenciji za privatizaciju, potom Zakona o javno-privatnom partnerstvu u FBiH, kao i Zakona o psihološkoj djelatnosti, predložila je Federalna vlada.

Prema najavljenom dnevnom redu, specijalni izvještaj o govoru mržnje u BiH treba da podnese Institucija ombudsmena u BiH, a izvještaj o prošlogodišnjem poslovanju Javno preduzeće Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Među predloženim tačkama dnevnog reda za ovu sjednicu je i Izvještaj Parlamentarne komisije odgovorne za reviziju na osnovu zapažanja Ureda za reviziju o finansijskom ponašanju subjekata i korisnika prošlogodišnjeg budžeta Federacije BiH.

Nakon završetka ove redovne sjednice, bit će održana još jedna, vanredna, u čijem je najavljenom dnevnom redu informacija o analizi efekata primjene odluke Vlade FBiH o ograničavanju cijena snabdijevanja električnom energijom.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare