Fena
Politika

Počela sjednica Vijeća ministara BiH. Prisustvuju i ministri iz RS

Vijeće ministara BiH bi na sjednici koja je počela u Sarajevu trebalo da razmatra nacrte ugovora o grantu (projekt Koridor Vc2 u FBiH – poddionica tunel Ivan i poddionica Poprikuše – Nemila), između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj koji se odnosi na investicijski grant iz programa Evropski zajednički fond za zapadni Balkan, s Osnovama za zaključivanje navedenih ugovora.

Trebala bi biti razmatrana i Inicijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o zajmu između BiH i OFID-a, radi finansiranja izgradnje autoceste na Koridoru Vc, dionica Vranduk – Ponirak.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma između Vijeća  ministara BiH i Vlade Republike Srbije o zajedničkim lokacijama na graničnim prijelazima i Aneksa sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o zajedničkim lokacijama na graničnim prijelazima za zajedničku lokaciju na graničnom prijelazu Bratunac (novi most) – Ljubovija (novi most).

Između ostalog, predviđeno je i razmatranje Nacrta odluke o ratifikaciji Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o graničnim prijelazima.

Sjednici prisustvuju i ministri iz Republike Srpske. Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare