Vijesti

Počela vakcinacija štićenika i zaposlenih u Domu ‘Nahorevo’

Vakcinacija štićenika starijih od 60 godina, te zaposlenika u Kantonalnoj javnoj ustanovi Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba u Nahorevu, počela je jutros.

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Ivana Prvulović posjetila je ovu ustanovu kako bi i lično provjerila da li se proces vakcinacije odvija bez problema i planiranom dinamikom, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

V.d. direktor Doma Husnija Ovčina informisao je ministricu Prvulović da će do kraja dana biti vakcinisano više od 80 štićenika i 40 zaposlenika ove ustanove. Odziv zaposlenika ustanove za dobrovoljnu vakcinaciju je zadovoljavajući.

Vakcinaciju provode dva tima porodične medicine JU Dom zdravlja KS, prema programu imunizacije Ministarstva zdravstva KS i dobnim skupinama koje su određene kao prioriteti. Uskoro će biti vakcinisani i mlađi korisnici ove ustanove.

Dr. Elvira Hasanović iz tima JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo je ministricu Prvulović informisala da vakcinacija protiče u najboljem redu, te da do tada nisu zabilježeni neželjeni simptomi i nus pojave kod štićenika ustanove i zaposlenika koji su primili vakcinu.

U Domu se provode sve propisane higijensko-epidemiološke mjere, a od januara ove godine u ovoj ustanovi nije zabilježen nijedan slučaj infekcije koronavirusom.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare