Puni Gas

Podbacio na tržištu. BMW serija 8 je razočarala, odlazi u “penziju”?

Zvuči nevjerovatno, ali BMW-ov nasljednik legendarnog E31 nije uspio ostvariti zapažen tržišni rezultat.

Prve vijesti u nasljedniku originalne serije 8 prihvaćene su s oduševljenjem, međutim nakon što je model ugledao svjetlo dana uslijedilo je blago razočaranje.

Bio je to automobil kojem bi bolje pasalo mjesto serije 6, ali i većina mogućih kupaca je u međuvremenu odrasla i spas potražila drugdje, pa i u tzv. super-SUV segmentu, prenosi Index.hr.

Kako doznaju u BMWBlogu, seriji 8 se ne piše dobro. Coupe i cabrio bit će umirovljeni do 2025. godine, a treća generacija serije 8 doživjet će isključivo Gran Coupe izvedbu s dva para vrata.

I ne samo to, nova serija 8 će kad stigne 2026. godine nositi istu CLAR osnovu, a nudit će se isključivo u električnom izdanju.

Zanimljivo je da će u isto vrijeme biti spremna Neue Klasse platforma namijenjena električnim automobilima, ali je neće koristiti nova serija 8.

Očito elektrifikacija ne ide očekivanim ritmom, pa će oni koji mogu igrati na dva kolosijeka. U slučaju BMW-a to znači kombiniranje dvije platforme sve do konačnog prelaska na struju.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare