Kriminal

Podignuta optužnica protiv 17 sarajevskih policajaca zbog korupcije

Postupajući tužioci Odjela za privredni kriminal i korupciju Tužilaštva Kantona Sarajevo podigli su optužnice protiv 17 policijskih službenika Jedinice za saobraćaj MUP-a KS koji se sumnjiče da su tokom obavljanja zadataka veći broj koruptivnih krivično-pravnih radnji i to primanje dara i drugih oblika koristi i zloupotreba položaja.

Kako je saopćilo Tužilaštvo KS, oni se terete da su od juna do polovine augusta 2020. godine prilikom saobraćajnih kontrola od vozača koji su počinili saobraćajni prekršaj, zahtijevali ili primili, između ostalog, novac, kako ih ne bi uopće sankcionisali ili bi im izdali prekršajni nalog s blažim kaznama bez zabrane upravljanja motornim vozilom i kazeninm bodovima.

Osumnjičeni su tokom istrage bili u pritvoru šest mjeseci, a uz optužnice, Sudu su predložene mjere koje podrazumijevaju zabranu obavljanja poslova policijskog službenika.

PROČITAJTE  Kantonalni sud odbio prijedlog Tužilaštva KS: Uzunović i Jahići na slobodi bez ikakvih mjera zabrane

U odnosu na još pet preostalih saobraćajnih policajaca koji se nalaze pod mjerama zabrane, istraga je u završnoj fazi. Optužnice su proslijeđene Općinskom sudu u Sarajevu na potvrđivanje, saopćeno je iz Tužilaštva KS.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare