Puni Gas

Pogledajte groblje 3.000 nikad voženih BMW-a i Minija koji već šest godina truhnu na ledini

Prije dvije godine ekipa s portala Jalopnik objavila je fotografije hiljada skupocjenih BMW i Mini modela koji stoje na jednoj ledini u vlasništvu aukcijske kuće Adesa u kanadskom Vancouveru, a koji se nisu smjeli prodati.

Sada se na Instagram profilu supercar.fails pojavio noviji snimak s tog golemog parkirališta na otvorenom s hiljadama BMW modela koji su i dalje osuđeni na propadanje. Pritom nije potpuno jasno zašto u međuvremenu ako su već “otpisani”, nisu završili na presi i iskorišteni za proizvodnju drugih automobila.

Šta se dogodilo? Naime, 2015. godine kanadsku luku Halifax pogodilo je zimsko nevrijeme, a u procesu transporta s broda na željeznicu te dalje do salona, tamo se zateklo tačno 2.966 naručenih potpuno novih BMW-a i Minija.

PROČITAJTE  Lamborghini objavio video kojim je zaintrigirao javnost

More je snažno zasolilo automobile pa je odlukom vladine agencije zbog snažne izloženosti automobila pogubnom utjecaju slane morske vode, BMW dobio nalog kako svi automobili iz transporta moraju biti povučeni s tržišta opozivom.

Ukratko, BMW je milionski vrijednu pošiljku koja je sigurno bila osigurana jednostavno otpisao. Umjesto naručenih automobila iz opoziva, BMW je ponovo izradio 2.966 istih takvih koji su isporučeni kupcima, a automobile iz videa danas više niko ni ne spominje. Osim kad neko snimi video uradak poput ovog u kojem vidimo te hiljade nikad voženih BMW-a koji još imaju najlon na sjedalima i koji već godinama stoje i truhnu.

PROČITAJTE  Pogledajte koju je cijenu postigao jedan od samo 500 Yugo Cabrioleta s prijeđenih 592 kilometra
Tagovi:


Povezani postovi: