Region

Pogledajte nesuvisli govor Ante Gotovine koji se širi mrežama: ‘Sretni, ali i nezadovoljni‘

Društvenim mrežama šire se snimke druženja Ante Gotovine s hrvatskih veteranima u Pakoštanama.

On je održao je govor na privatnom druženju branitelja u subotu u Pakoštanima, a snimka njegovog govora osvanula je na Facebooku, piše Jutarnji list.

Gotovina je u govoru istaknuo važnost domovine, zajedništva i Boga.

“Kao vojnici, gledajmo sjever. Sjever je orijentir. I kad gledamo sjever, vidimo Hrvatsku. Hrvatska je kao jedna ptica, s dva krila. Na krajnjem desnom krilu vidimo Vukovar, vas ljude koji ste večeras s nama. Na krajnjem lijevom krilu vidimo Dubrovnik i vidimo naše dubrovačke branitelje. Našli ste se zajedno, negdje na pola puta, s braniteljima iz Pakoštana”, pomalo nesuvislo govorio je Gotovina pa dodao:

“Mi imamo domovinu. Država može biti i ovakva i onakva. Možemo biti sretni, zadovoljni, nezadovoljni, s pravom. Možemo gledati kritički, s pravom, ali ta naša kritika mora biti konstruktivna, nikad destruktivna. Kritika je dobrodošla za ljude koji znaju slušati i takvu državu imamo, ali ono što je najvažnije, imamo domovinu. Ako je neko nešto za nju dao, to ste vi, branitelji. Ne može niko nikad poništiti ono što je domovina, jer domovina je u našim srcima i mi je imamo”, kazao je Gotovina.

PROČITAJTE  51-godišnjak uhvatio djevojku za stražnjicu, ona ga pljusnula. Hrvatski sud: Oboje su krivi

No ništa od toga ne bi bilo da nije gospodara povijesti. Jedini i pravi gospodar povijesti od početka, dana i do vijeka, do kraja svijeta je On – kazao je Gotovina nakon čega je uslijedio gromoglasan aplauz, a onda je nastavio u istom tonu:

“I jedino Njemu i jedino s Njim nikada ne smijemo biti neprijatelji, jer pripadamo Njemu! On se brine o nama i to najbolje osjećamo kada smo ‘dole’. Kad nam je dobro zaboravimo i znamo zatvoriti vrata, ‘ajde nemoj nas zanovetati’ kažemo negdje u sebi, pa se sjetimo koliko smo grešni ljudi, ali smo samo ljudi, i zato On je Bog i gospodar povijesti. I zato neka nas On čuva i našu domovinu, naše obitelji i naše zajedništvo”, zaključio je podržan od svojih suboraca.

PROČITAJTE  Sutra nas čekaju debeli minusi. Objavljeno gdje će padati snijeg

Druženje je održano u subotu navečer u jednom pakoštanskom restoranu i to u zatvorenom dijelu.

Odlukom hrvatskoh štaba u ugostiteljskim objektima, pa tako i restoranima, dozvoljen je samo rad na terasama.

Na snimkama se vidi kako se Gotovina i veterani druže u zatvorenom dijelu restorana. Maski nema, baš kao ni distance.

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare