Vijesti

Pogledajte tri najbolje fotografije ukrašenih mostova Sarajeva: ‘Oni su duša i srce našeg Sarajeva’

Grad Sarajevo, na čelu sa gradonačelnicom Benjaminom Karić, raspisao je još krajem prošle godine konkurs za izbor tri najbolje fotografije osvijetljenih mostova bh. prijestolnice. Sada su i zvanično odabrane najbolje fotografije.

Naime, ovo je na svom zvaničnom Facebook profilu objavila gradonačelnica Sarajeva. Uz prigodan tekst ona je objavila i pobjedničke fotografije.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti: 

Mostovi nas povezuju. Oni su duša i srce našeg Sarajeva.Ove godine, po prvi put, osvjetljeni i bogato okićeni u svečanom blagdanskom ruhu, oplemenili su naš grad koji izgleda bajkovito.

To potvrđuje izuzetan odziv i predivne fotografije prispjele na konkurs pod nazivom „Ukrašeni mostovi Sarajeva“.

Komisija za izbor proglasila je tri najbolje fotografije, čije autore Derviša Hadžimuhamedovića, Muhameda Borovića i Emira Džanana će Grad Sarajevo nagraditi.Iskrene čestitke kreativnim učesnicima ove lijepe gradske priče!”, napisala je Karić.

Mostovi na rijeci Miljacki svjedoče o različitim periodima historije Sarajeva i svaki ima posebnu priču. Jedan od najboljih načina da upoznate prijestolnicu jeste da prošetate duž Miljacke i zastanete pokraj svakog od mostova.

Jedan djelić priča dokumentovan je kroz film „Mostovi Sarajeva“. Riječ je o mozaiku umjetničkih gledišta koja na kritički način promišljaju različite univerzalne teme koje historijsko mjesto kao što je Sarajevo simbolizira. Svaki most privlači posebnu pažnju turista iz svih krajeva svijeta.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare