Svijet

Pojavila se strašna snimka pada žičare u Italiji u kojoj je poginulo 14 osoba. Preživio samo jedan dječak

Na društvenim mrežama se pojavio se snimak trenutka strašnog pada žičare u Italiji krajem maja u kojoj je poginulo 14 osoba. U međuvremenu je uhapšeno troje ljudi jer su namjestili sigurnosni sistem kako bi se izbjeglo kašnjenje žičare.

Do pada je došlo kada je žičara prevozila putnike od grada Strese do planinskog vrha Mottarone. Oko 300 metara od vrha, žičara je pala na tlo, a od 15 putnika preživjelo je samo jedno dijete.

Na snimci nadzornih kamera vidljivo je kako se žičara normalno penje prema svom odredištu, bez većih poteškoća. Nakon što dolazi do vrha kada bi se trebala spojiti na stanicu, kabina žičare se naglo odvojila i nekontrolirano krenula padati prema dnu. Oko 300 metara od dna, kabina se odspojila od užeta i pala na tlo.

Službe spašavanja imale su problema s dolaskom na mjesto pada jer je teren jako nepristupačan pa se u jednom trenutku i vatrogasno vozilo prevrnulo na planini. Dvoje djece odmah je prebačeno u bolnicu, no jedno dijete kasnije je preminulo od preteških povreda.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare