Pokrenut postupak protiv Sebije Izetbegović sukob interesa SDA
Politika

Pokrenut postupak protiv Sebije Izetbegović zbog sukoba interesa. Prijeti joj kazna do 10.000 KM

Pokrenut je postupak zbog sukoba interesa protiv Sebije Izetbegović. Potvrdio je ovo za Raport šef Ureda za borbu protiv korupcije Erduan Kafedžić.

“Ured od jutros provodi aktivnosti na utvrđivanju sukoba interesa kod određenog broja nosioca javnih funkcija u KS, a sve u skladu za početkom primjene Zakona o prevenciji i suzbijanju korupcije u KS. Jedna osoba je i profesorica Izetbegović”, naveo je Kafedžić.

On ističe da je utvrđeno da je oko 30 osoba u sukobu interesa, ali da nisu odmah pokrenuti postupci protiv svih. Međutim, protiv Sebije Izetbegović jeste.

Sebija Izetbegović je po novom Zakonu u KS koji je stupio na snagu 1. januara, u sukobu interesa. Ona je izabrana za zastupnicu u Skupštini KS, a istovremeno je direktorica KCUS-a.

“Ne brinite, ne idem nigdje. Samo koristim nekoliko dana starog godišnjeg odmora. Zakon propisuje da imate zamjenu kad ste na godišnjem odmoru. Simpatična reakcija „određenih“ medija.

Šta bi tek pisali da izostajem s posla danima i mjesecima kao moji prethodnici. Ili dolazim na posao u 11 sati umjesto na vrijeme”, kazala je za Izetbegović u izjavi za Hayat.

Ona je ranije istakla da neće podnijeti ostavku.

Ukoliko se ogluši o zakonske odredbe, prijeti joj kazna od 2.000 do 10.000 KM. Ranije je Ured za borbu protiv korupcije detaljno objasnio proceduru za Raport.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare