Region

Policija o muškarcu poginulom u bujici vode: Tijelo smo pronašli ispod automobila

Jedna je osoba smrtno stradala u snažnom oborinskom nevremenu koje u srijedu navečer pogodilo Rijeku i izazvalo poplave po gradu, nastale su brojne štete na zgradama u koje je probila voda, a sve gradske službe jutros su na terenu. Primorsko-goranska policija potvrdila je da je pronađeno tijelo u Ulici Franje Račkoga, piše Večernji.hr.

Prilikom reguliranja prometa u centru Rijeke, oko 21.10 sati  između ulice Franje Račkog i područja Školjića, policijski službenici su u bujici vode uočili tijelo osobe koje se nalazilo ispod zaustavljenog ličnog vozila, a koje zbog siline vode se nije moglo kretati.

Pronađena muška osoba nije davala znakove života te je po pregledu liječnika HMP-a nakon proglašenja smrti tijelo osobe prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci gdje će se utvrditi identitet i tačan uzrok smrti. Policija i dalje utvrđuje sve okolnosti ovog događaja. Inače, sinoćnje obilno kišno nevrijeme je i poplavilo više objekata u centru Rijeke, između kojih i šalter salu upravnih poslova u sjedištu Policijske uprave primorsko-goranske. Poplavljene su i prostorije Rektorata Sveučilišta u Rijeci, zatim Prve riječke gimnazije, Građevinske tehničke škole, riječke Dječje kuće, nekoliko trgovina, ugostiteljskih objekata, ali i stanova na području Potoka te drugih ulica u centru Rijeke.

Osim u Rijeci, neki poslovni objekti poput apoteke i ugostiteljskih objekata su poplavom oštećeni i u Opatiji te u Lovranu, kao i u drugim dijelovima Riječkog prstena i PGŽ-a, a i zatvorene su mnoge županijske i lokalne prometnice.   Na terenu su osim policijskih službenika bile raspoložive sve snage ostalih žurnih službi, odnosno vatrogasci, djelatnici civilne zaštite i hitne medicinske pomoći, kao i drugi kojima je nadležnost postupanja u ovakvim situacijama. Na Rijeku je u dva sata u srijedu navečer pala ogromna količina kiše. Kanalizacija nije mogla upiti tu količinu vode pa su se ulicama slijevale prave rijeke. Niži dio grada, u centru, potpuno je poplavljen. Vatrogasci su imali mnoštvo intervencija, a među ostalim, morali su pomoći u izvlačenju djece iz poplavljene igraonice na Školjiću. I u četvrtak jutro pada kiša, a prema prognozama, padat će tokom cijelog dana. 

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare