Kriminal

Policija traga za Zeljkovićem zbog kriminalnih nabavki. Tvrde da je u bjekstvu

Policija RS traga za direktorom Institut za javno zdravstvo RS Branislavom Zeljkovićem, a vezano za slučaj teških zloupotreba u procesu javnih nabavki tokom pandemije, fiktivnih transfera novca i pranja novca. U akciji MUP-a Republike Srpske, koja se provodi po nalogu Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva privedeni su Slavko Bojić, Saša Marković i D. Dubravac.

“U akciji MUP-a, u vezi sa nabavkom medicinske opreme, uhapšeni su Slavko B, Saša M i Dragan D.
Direktor IZZJZ, Branislav Zeljković, nalazi se u bjekstvu i prema informacijama Republičkog Tužilaštva, on se nalazi na teritoriji Banje Luke i za njim se traga”, saopćeno je iz Tužilaštva RS.

Zeljković danas nije bio na svom radnom mjestu, a nije pronađen ni na adresi. Prema nepotvrđenim informacija,a Zeljković je navodno na službenom putu. Zeljković danas nije odgovarao na naše pozive, ali ni na poruke.

PROČITAJTE  MUP RS hapsi po Banjoj Luci zbog kriminalnih nabavki medicinske opreme

Inače, predmet ove istrage su ugovori koje je pregovaračkim postupkom sklapao Institut za javno zdravlje RS tokom pandemije koronavirusa. Pod istragom su i firme Travel4fun i Procontrol, o čemu je Raport pisao. Turistička agencija Travel4fun je tokom pandemije nabavljala medicinske maske po cijenama znatno višim od realnih.Povezani postovi: