dogovorili obračun

Policija tvrdi da su navijači Željezničara planirali upasti na teren u Doboju! Oduzeli im 49 drvenih palica

Policija u Doboju oduzela je danas 49 drvenih palica od navijača sarajevskog Željezničara.

Policija u Doboju oduzela je danas 49 drvenih palica od navijača sarajevskog Željezničara.

Palice su bile namijenjene za fizički obračun sa navijačima dobojske Sloge. Obračun je prethodno bio dogovoren putem društvenih mreža, saopćeno je iz Policijske uprave Doboj.

"Policijski službenici došli su do saznanja da su navijači Željezničara planirali nerede i ulazak na teren kako bi prekinuli utakmicu, te je zbog toga prije završetka utakmice izvršen pokret navedenih navijača, koji su uz pratnju policijskih službenika napustili područje grada Doboja.

Policija oduzela palice (Foto: RTRS)

Dobojska policija je od navijača Željezničara oduzela i po jednu metalnu teleskopsku palicu, crnu "fantomku", baklju i vrećicu sa spidom", saopćeno je iz Policijske uprave Doboj.

Protiv jednog navijača bit će pokrenut prekršajni postupak u skladu sa Zakonima Republike Srpske o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama, oružju i municiji i proizvodnji i prometu opojnih droga.

Policijski službenici iz Doboja u saradnji sa Јedinicom žandarmerije Uprave policije na stadionu Luke uspješno su obezbijedili odigravanje današnje fudbalske utakmice Premijer lige BiH gdje je bilo prisutno oko 1.500 gledalaca.