Politika

Policijske kontrole: U jednom objektu feštalo 196 osoba, u neregistriranoj kafani zatečeni gosti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske zabilježili su tokom proteklog vikenda dva slučaja kršenja mjera za suzbijanje širenja koronavirusa, od kojih je jedan evidentiran u Doboju, a drugi u Višegradu.

Iz MUP-a su naveli da su pripadnici PU Doboj i Komunalne policije 19. februara prilikom kontrole u jednom ugostiteljskom objektu zatekli 196 gostiju, iako je predviđeno da se u njemu može nalaziti maksimalno 120 osoba.

"O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, koji se izjasnio da postoje obilježja krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije", ističu iz MUP-a.

Dan kasnije, u subotu, 20. februara, u 23.30 sati u naselju Sase u Višegradu tokom kontrole neregistrovanog ugostiteljskog objekta policija je zatekla 21 osobu kojoj je bilo posluženo piće.

I o ovom slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, koji se izjasnio da postoje obilježja krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije i neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem.

"MUP Republike Srpske poziva građane da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi", navodi se u saopštenju MUP-a.

Ministarstvo je najavilo da će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti.