Kolumne

Politbiro: Čak i notorni Željko Komšić dobro zna da je na respiratorima otimala Ezdea…

Dani prolaze
Bez reakcije
Ja ne znam gdje (s)da skrasim
Bolne istine
Respiratore….

Tako, naime, slobodnom interpretacijom autora Politbiroa, glase Puškini stihovi na zadanu temu. U međuvremenu, mnogo se toga promijenilo. Grupa „Knock out“ zauvijek se raspala, Nermin Puškar je razgulio u prijateljsku Sloveniju, da se inteligentno posveti familiji i uspješnoj solo karijeri. A ja sam, jebajga, malo prepjevao odavno poznate stihove…

Prošlo je, hoću reći, previše dana nakon zvaničnog podizanja optužnice u respiratorskom predmetu „Fadil, Fahrudin, Fikret, Jelka i akobogda ostali“, tokom kojih Stranka demokratske akcije tragikomično ne smije ni pisnuti na dotičnu kriminalnu tematiku. Istineradi, udarnički se iz Mehmeda Spahe sa broja 14 preko proračunsko-plaćeničkih novinara spinuje kako Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine ponovo neprijateljski djeluje na svete tekovine bosanskohercegovačkog opstanka. Navodno se sve to radi u ime vlaha, protiv Bosne i Bošnjaka!

Najnoviji pokušaj medijske diskreditacije neobično dokumentirane optužnice za počinjenu pljačku budžeta zaista jeste očajnički pokušaj Bakira i Sebije Izetbegović da makar sačuvaju- za to ni mrvice sumnje nema- čak i vlastitu slobodu. Naprosto, i zahiragići i zildžići na grani veoma dobro znaju da se iza NN osobe, koja se tamo višestruko spominje (uostalom, priznao je to i prethodno džilkoški odbačeni potpredsjednik SDA Denis Zvizdić), krije prva dama SDA. Kućna radinost sa kineskom je bofl-robom usput postala vitalni bošnjački interes. Možda bi, kažem, slična ubleha svojevremeno i mogla proći, ali ovoga puta objektivno teško da će tako završiti.

Zato, džaba kreče naručene sadržaje po oslobođenjima, istragama, stavovima, faktorima i efteveovima, uzalud pokušavaju proceduralnim prevarama ugroziti utemeljenu optužnicu za pljačku deset i kusur milona maraka, jalovo nastoje brutalni kriminal podvesti pod političko-nacionalnu zavjeru… Dame i gospodo iz SDA ( i pride HDZ-a), lažni respiratori jesu nedvosmisleni dokaz vašeg dokazanog banditluka. To valjda zna i notorni Željko Komšić. Samo ne smije da kaže. Jer nestrpljivo čeka hoće li predsjednik Suda BiH Ranko Debevac ostati španska mušica za genitalije SDA-ovaca ili će ipak postati pravosudni pravednik. Tu bi or not tu bi, amanjarabi.

Stavovi izneseni u ovom tekstu su lični stavovi autora i ne odražavaju nužno uređivačku politiku Raporta.Povezani postovi: