Kolumne

Politbiro: Kineski sindrom Milorada Dodika

Kilavo napreduje postavljanje graničnih šatorskih naselja za bosanskohercegovačke državljane koji se iz blokiranih žarišta korone vraćaju u obećanu domovinu. „Po naški“, uobičajeno kilavo! Opravdano je, stoga, nezadovoljstvo Milorada Dodika zbog nepotrebnog gubljenja dragocjenog vremena. Preventivne akcije, koje je trebalo pokrenuti po hitnoj proceduri, autoriteti iz Ministarstva odbrane te čelnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine fatalno su razvukli. Najnovija informacija glasi kako formiranje šatorskih naselja za bh. povratnike iz Evropske unije počinje uskoro. U međuvremenu, preko državne granice se u BiH prebacilo nekoliko desetina hiljada potencijalnih kliconoša…

Za razliku od Željka Komšića i Šefika Džaferovića, Dodik je zadnjih desetak dana djelovao neuobičajeno državnički. Svjestan smrtonosne opasnosti, lider SNSD-a nastojao je u ovdašnji politički sektor unijeti zrno odgovornosti i elementarnu empatiju za zdravlje ljudi. Nažalost, nije dugo izdržao…

PROČITAJTE  Bit će imenovan za novog selektora. Tuzlak spašava reprezentaciju Hrvatske

Nastup u specijalnoj emisiji PTPC-a džilkoški će zloupotrijebiti da se (valjda po uzoru na neprevaziđenog Aleksandra Vučića) javno obračuna sa „licemjernim Evropljanima i zločinačkom NATO alijansom“. Neprimjereno pušenje režimu Narodne Republike Kine doista se zrcalilo pornografski. Poput svog neuračunljivog predsjedničkog partnera iz Beograda, Dodik je jednako bulaznio o „bratskom kineskom narodu i velikom kineskom vođi“, a da pritom nijednu izgovorenu tvrdnju nije potkrijepio konkretnijim argumentima.
Dušu da ne griješimo, populistički je najavio da već naredne subote maksuz leti na prijestolnički aerodrom „Nikola Tesla“ kako bi pokušao isprositi mrvice iz humanitarne donacije koju je zvanični Peking poslao susjednoj Srbiji, a ne Republici Srpskoj, tojest Bosni i Hercegovini.

PROČITAJTE  Dodik odbio da se slika sa Power, pa zakazao press u Istočnom Sarajevu. Pogledajte video

P.S Nešto kontam, ukoliko se slučajno dogodi da Turska tokom globalne krize sadakom pogura Vučićev režim, specijalnim bi letom na beogradski aerodrom trebalo lansirati samozatajnog Bakira Izetbegovića. A za donacije iz Rusije svakako je nadležan Dragan Čović. Zadajte se, majkamustara, (tro)nacionalni lideri. Jer, kad je džaba, i sirće je slatko.

Stavovi izraženi u ovom tekstu ne odražavaju nužno uređivačku politiku Raporta.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare