Kolumne

POLITBIRO| ZABRINUTO BH. PREDSJEDNIŠTVO Jeste čuli, sranje u Rijadu…

Milorad Dodik sinoć je (s)ekskluzivno nastupio na Federalnoj televiziji. Standardni odgovori na strogo kontrolirana pitanja povremeno su prekidani dramatičnim pauzama usljed tehničke hendikepiranosti entitetskih javnih servisa. Jer, daleko je Banja Luka od Sarajeva, a PTPC i FTV-a još su i zabačeniji od modernih televizija 21. stoljeća…

Uglavnom, Dodik je govorio tradicionalno besmisleno, presipao bukvalno iz šupljeg u prazno, pa se valjda u neka doba i nesretna voditeljica programa stala dosađivati uspavljujućim vokabularom uvaženog gosta sa druge strane „žice“. Jedino vrijedno spomena iz dotičnog medijskog sadržaja nesumnjivo jeste najava člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine da od korona-sadake iz sehare Međunarodnog monetarsnog fonda neće dospjeti ni fening ukoliko Republika Srpska, bjanko i nezakonito, ne dobije 40 posto predviđene love.

PROČITAJTE  Dodik: RS neće ratovati ni ako bude napadnuta. Priče o ratu dolaze iz Sarajeva

„ Ako ne bude tako, neće biti nikako.“, zaprijetio je iz banjalučkog studija glavni ovdašnji baja(zit). Njegovi predsjednički haveri, samozatajni Željko Komšić i neprilagođeni Šefik Džaferović, nisu se usuđivali javno problematizirati očigledno neprihvatljivi ultimatum. Zavezao je i Bakir Izetbegović, združeno sa koalicionim partnerima Draganom Čovićem i Fahrudinom Radončićem. Opet se, dakle, pokazalo da kada Dodik rešeta, federalne (lufti)muze šute!

Međutim, nije sve totalno neusaglašeno! Predsjedništvo BiH prije nekoliko dana jednoglasno je telefonski izrazilo zajedničku zabrinutost zbog ispaljivanja neidentificiranog ekspolozivnog projektila na obronke glavnog grada Saudijske Arabije…
Svaka čast, doajeni!

Usred eskalacije užasavajuće virusne epidemije na bh. geografijama, nakon svakodnevnih ljudskih tragedija sa smrtnim posljedicama i hiljadama netestiranih pacijenata koji se, umjesto civilizirano u bolnicama, srednjovjekovnim metodama liječe po vlastitim kućama, Komšić, Džaferović i Dodik sekiraju se radi sranja u Rijadu!?

PROČITAJTE  Da li Putin zaista podržava Dodika i koji su mu motivi za to? Ovo su neki od razloga

Apsolutno je, dakle, prihvatljivo da bahati saudijski princ Muhamed bin Salman ( inače, poznatiji kao nepresuđeni zločinac, katil najbliže familije i naručilac kasepljenja motornom pilom barem jednog novinara) adekvatno nagradi iskazanu brigu i naklonost trojice članova Predsjedništva BiH. Koje, pokazalo se, ni vanredno stanje ne može spriječiti da se podanički klanjaju diktatorskom režimu.

Stavovi izneseni u ovom tekstu su lični stavovi autora i ne odražavaju nužno uređivačku politiku Raporta.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare