Kolumne

Politbiro| Fadil i Sebija: Test za dženet

Umjesto da se odgovorno prihvate kombajna, freze, krampe ili lopate kako bi ostvarili genijalni ekonomski nijet pouzdano nenadjebivog Fadila Novalića koji – poznato je valjda i virusima na hrani – predlaže prenamjenu raspoloživih livada, bašči i balkonskih saksija za potrebe proljetne sjetve, sitnoburanijska „kuka i motika“ dosjetila se ovih dana propitivati, negodovati, buniti se na okolnosti nepostojanja ikakve ozbiljne stretegije entitetsko -državnih institucija protiv proklete korone te naročito smrtonosnog izostanka masovnog testiranja zbog nezaustavljive epidemije.

Nažalost, upravo je nesretni slučaj sa žrtvom pandemije na Ilidži pokraj Sarajeva nedvojbeno dokazao kako postoji milion opravdanih razloga za kolektivno-građanski strah usljed neprofesionalnog odnosa nadležnih organa na okolnosti „koronske“ situacije.

PROČITAJTE  Peking: Zbog nekoliko slučajeva koronavirusa više od milion ljudi u karantinu

Dvije hefte nakon eskalacije vanrednog stanja Novalićev takozvani krizni štab  (inače, kadrovski sklepan od najgorih grla iz vladajuće SDAHDZSBBDF koalicije) uspio je jedino ne osigurati minimalne preduvjete za adekvatnu borbu protiv virusa kojem, kako vidimo, nimalo nije do zajebancije.

Znam, tema je vjerovatno prežvakana, ali ne zaboravimo da nepotizmom optočena vladarica zdravstvenog (polu)svijeta, govorimo, jelte, o Sebiji Izetbegović, uznapredovalu krizu dosljedno papanski zloupotrebljava kako bi vlastitu (ne)stručnost uplašenom narodu maestralno podvalila poput muda pod bubrege.

Sigurno se iz duboke izolacije pitate zašto uglavnom umrli bh,. državljani nisu uskraćeni za obavezno testiranje na koronu, a vrijedilo bi doznati i (t)ko je odgovoran pa nabavka spasonosnih respiratora za plućno nestabilne na vrijeme nije uvrštena na „mirnodopski“ dnevni red famoznog „zanavljanja opreme“ (copyright by Sebija I.) Kliničkog centra u Sarajevu?

PROČITAJTE  Sedam ranih znakova da s jetrom nešto nije u redu

Moglo bi se, dakle, nadugo i naširoko o lažima, prevarama, ublahama i beznadežnoj nekompetentnosti gulanfera iz SDAHDZSBBDF koalicije. Kažem, moglo bi se, ali nije mudro. Jer, vanredno stanje idealno je vrijeme za uvođenje verbalnog delikta. Kako su efikasno počeli, vladajući će uskoro hapsiti po kućama. I to bez testiranja preživjelih.

Stavovi izneseni u ovom tekstu su lični stavovi autora i ne odražavaju nužno uređivačku politiku Raporta.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare