Sport

Poništen izbor Dejana Savićevića za predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore

Uprava za sport i mlade, na čijem je čelu direktor Marko Begović, prekinula je postupak registracije Dejana Savićevića za predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG).

To je za portal PRESS zvanično potvrđeno iz tog državnog organa, a prenosi Radio televizija Nikšić.

FSCG održao je 30. juna Izbornu skupštinu na kojoj je Savićević reizabran za predsjednika. Ipak, nadležni inspekcijski organi u Crnoj Gori osporili su zakonitost postupka izbora, što je nedavno potvrđeno i odlukom Upravnog suda.

Nakon Izborne sjednice, FSCG je kod Uprave za sport pokrenuo inicijativu za registraciju odluka, međutim u zvaničnom odgovoru tog državnog organa koji je poslat portalu PRESS može se vidjeti da je taj postupak blokiran, javlja Antena M.

“Kod ovog organa pokrenut je postupak registracije promjene u Registru sportskih organizacija u predmetu broj UPI 01-105-611/21-297, po zahtjevu Fudbalskog saveza Crne Gore sa sjedištem u Podgorici. Imajući u vidu da je pred nadležnim inspekcijskim organom pokrenut postupak inspekcijskog nadzora nad radom Fudbalskog saveza Crne Gore, što predstavlja prethodno pitanje bez čijeg rješavanja se ne može odlučiti u postupku za registraciju promjene u Registru sportskih organizacija, kao i da to prethodno pitanje čini samostalnu pravnu cjelinu čije rješavanje je u nadležnosti drugog organa odnosno Uprave za inspekcijske poslove, ovaj organ je rješenjem prekinuo postupak za registraciju promjene u FSCG u Registru sportskih organizacija”, piše u odgovoru Uprave za sport i mlade.

Dodali su da će Uprava za sport i mlade nastaviti postupak registracije promjene u Registru sportskih organizacija, koja se odnosi na FSCG, nakon što se okonča inspekcijski nadzor nad FSCG pred Upravom za inspekcijske poslove.



Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare