Vijesti

Ponovo dojava o bombi u zgradi Kantonalog suda u Sarajevu: U toku KDZ-pregled

Zgrada Kantonalnog suda Sarajevo evakuisana je danas nakon što je zaprimljena dojava o bombi. Naime, kako navodi operativni centar Ministarstva unutrašnjih poslova KS dojava je zaprimljena oko 12 sati i 30 minuta.

“Dojava je zaprimljena oko 12.30 sati. Pripadnici policije su upućeni na mjesto događaja gdje je bila dojava o bombi”, kazao je dežurni operativni MUP-a Kantona Sarajevo.

Dodali su da će biti poznato više informacija u vezi s ovim slučajem uskoro.

“Bit će poznato nakon završenog kontradiverzionog (KDZ) pregleda više informacija. Pregled je u toku”, navodi iz MUP-a KS.

Podsjetimo, u Kantonom sudu u Sarajevu ovakve dojave nisu rijetka pojava.

Stoga su u javnosti mnogi već počeli sa spekulacijama o motivima dojava, kojih je u posljednje vrijeme sve više, a koje su se srećom sve do sada ispostavile se kao lažne.

Advokata za krivično pravo Nermina Vile nedavno je za medije govorio kakvi b se motivi mogli eventualno kriti iza lažnih dojava. I da li na ovaj način, zbog odlaganja ročišta, eventualno postoji mogućnost da u nekim predmetima dođe do zastare.

“Na ovaj način se ne može ništa zaustaviti niti se može desiti bilo šta važno. Na ovaj način je praktično nemoguće doći do zastare. Zastare su vezane za materijalna prava, odnosno za krivična djela odnosno visinu kazne koja je zaprijećena za to djela, koje su kod nas dosta visoke”, smatra advokat Vila.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare