Region

Ponovo se oglasio hrvatski USKOK o optužbama Zorana Mamića: Zatražit ćemo međunarodnu pravnu pomoć

Nakon što je Vrhovni sud u najvećem dijelu potvrdio osuđujuću presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića prema kojoj obojica moraju u zatvor, Zdravko Mamić je u nizu svojih javnih istupa i objava na Facebooku iznio bujicu teških optužbi na račun hrvatskog pravosuđa i konkretnih sudaca, ponajprije onih u Osijeku, ali i predsjednika Vrhovnog suda Đure Sesse.
Uslijedilo je to i nakon što je objavio da je Uskoku još u oktobru prošle godine dostavio USB stick s, kako tvrdi, inkriminirajućim dokazima o sucima.

Uskok je tada kratkim saopćenjem potvrdio da je USB stick zaprimio te da je pokrenuo izvide, a u ponedjeljak se Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala oglasio novim saopćenjem u kojem navodi da “vezano za postupanje povodom izjava pravomoćno osuđenog Zdravka Mamića, zbog velikog interesa javnosti (…) žurno i intenzivno nastavlja s provođenjem izvida”.

“Naime, zbog novih izjava i podataka koje Zdravko Mamić svakodnevno iznosi i objavljuje u medijima i na društvenim mrežama potrebno je provoditi nove”, dodatne izvide, ustvrdili su u Uskoku, prenosi Jutarnji.

“U međuvremenu je ispitan veći broj osoba u svojstvu građana te je upućeno 13 dodatnih zahtjeva za prikupljanje potrebnih podataka. Također, USKOK je uputio još jednu zamolnicu za međunarodnu pravnu pomoć, zaključuje se u Uskokovom saopćenju.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare