Politika

Poreski inspektor iz Prijedora tri puta primio mito

Policija Republike Srpske podnijela je izvještaj protiv dvojice poreskih inspektora zbog primanja mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, kao i protiv tri osobe zbog davanja mita.

Izvještaji protiv poreskih inspektora inicijala N.B. i M.B. iz Prijedora, kao i osoba N.Š. iz Prijedora, D.J. iz Novog Grada/Bosanskog Novog i M.R. iz Bosanske Gradiške, podneseni su u nastavku operativne akcije “Svodna“, saopćeno je danas iz entitetske policije.

Nezvanično, radi se o poreznicima Nemanji Baroviću i Mihajlu Ristiću.

-Osumnjičeni se terete da su od augusta 2017. do jula 2019. godine na području Grada Prijedora izvršili 11 krivičnih djela – naveli su iz MUPRS-a.

N.B. se sumnjiči da je u svojstvu poreskog inspektora Poreske uprave Republike Srpske izvršio šest krivičnih djela i to tri primanje mita i tri zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja.

M.R. se sumnjiči da je usvojstvu poreskog inspektora Poreske uprave RS izvršio po jedno krivično djelo primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Osobe N.Š., M.B. i D.J. se sumnjiče da su počinili davanje mita.

Akcija “Svodna“ usmjerena je na otkrivanje koruptivnih krivičnih djela, a policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS nastavit će i u narednom periodu aktivnosti na otkrivanju ovih krivičnih djela.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pozivaju građane da prijave krivična djela korupcije, kako bi se izvršioci navedenih krivičnih djela procesuirali.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare