Vijesti

Porodica Memić: Ovo je veliki pomak, ali veliki posao predstoji. Imamo poruku za Dalidu Burzić

Porodica Dženana Memića danas je istakla da je posljednji put predala zahtjev za sastanak glavnoj kantonalnoj tužiteljici Sabini Sarajliji.

Ispred Tužilaštva KS su se okupili svi oni koji pružaju podršku porodici Memić kroz njihovu borbu.

Arijana Memić, sestra stradalog Dženana, istakla je da ovo nije kraj te da ih još čeka duga borba.

“Sretni smo jer smo uspjeli dokazati da smo svih ovih godina govorili istinu i da nikada ne mislimo odustati. Jučer su uhapšene četiri osobe među kojima je i Alisa Mutap Ramić i od nje smo tražili da samo kaže ko je ubio našeg Dženana. Nikada nije htjela reći iz nekih njenih razloga, ali uskoro ćemo saznati koji su to”, navela je Dženanova sestra Arijana.

Kako je kazala ova je njihova borba važna i drugim ljudima.

“Onima koji su mislili da se moraju predati nepravdi koja ih je zadesila, ali evo mi im poručujemo da se treba boriti i nakon svih podmetutih nogu i laži mi ćemo pobijediti kad tad nakon dugih pet godina. Jučerašnja privođenja nisu bitna samo za našu porodicu nego cijelu bh. javnost zbog kriminalnih tokova unutar institucija BiH. Sada znamo da su svi jednaki pred zakonom i da će odgovarati za svoja djela”, istakla je Arijana.

Muriz Memić je kazao da nakon jučerašnjeg hapšenja nema čovjeka koji se nije obradovao.

“Mislim da je napravljen veliki pomak, ali još veliki posao predstoji. Drago mi je da je jučer MUP KS uhapsio Alisu da vratimo vjeru. Danas sam se obratio Sarajliji, slugi ovog sistema, da primi mene i mog advokata jer ona je stala ispred kriminala Dalide Burzić i ista je ona saučesnik u zataškavanju ubistva. Ni danas nije kasno da odustane od ovog predmeta jer joj je valjda jasno nakon hapšenja Alise o čemu se radi”, naveo je Muriz, prenosi N1.

Kako kaže, dosad je uhapšeno sedam osoba te da će još biti hapšenja.

“Poruka moja za kraj Dalidi Burzić je da nikada neću odustati i da ću se boriti ja živim za svog Dženana. Dalida Burzić, ti si na redu ,ti si kriva, izvući se nećeš. Zahvaljujem se za sve podrške, ali borba se i dalje nastavlja. Jučer nam se vratila nada u pravdu”, nagalsio je Dženanov otac Muriz.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare