Sport

Porodica odbjeglih Mamića kod Međugorja gradi novu vilu

U blizini Međugorja i slapova na rijeci Trebižatniče novi dom porodice Mamić. Navodno, kuću gradi Mario Mamić, sin Zdravka Mamića, koji se sklonio u BiH od hrvatskog pravosuđa.

Zdravko Mamić, ipak, ekipi Jutarnjeg lista koja je došla u Međugorje, kazao je: “Kao prvo, pravno i formalno ne gradim kuću!”

“Da, imam ovdje stan, ali nije to moja kuća. Ljudi to povezuju sa mnom, ali ne gradim ja kuću niti ovdje niti bilo gdje na području Bosne i Hercegovine. Jebi ga, ne mogu tebi lagati, gradi moj sin. Ja ovdje imam stan, živjet ću u stanu. Imao je moj sin kuću, ali je njegova žena tu kuću dobila u brakorazvodnoj parnici. On gradi tu kuću, a ja imam stan, tu imam društvo, prijatelje”, odgovara Zdravko Mamić.

Ovo je sedmica koja je jedna od prekretnica u životima braće Mamić, iako to možda sada tako ne izgleda. Zoran Mamić je od utorka lice s potjernice hrvatskog MUP-a nakon što se nije javio na izdržavanje kazne od četiri godine i 10 mjeseci zatvora, a njegov brat je u srijedu pet sati davao iskaz u kojem je ponovio optužbe na račun osječkih sudija Zvonka Vekića, Darka Krušlina i Ante Vekića da im je dao 400.000 eura mita kao bi mu pomogli u postupcima koji su vođeni protiv njega, da je Krušlinu dao sat, Vekiću platio put u Dubai i niz drugih optužbi. Sada je i on u ulozi okrivljenika, prije davanja iskaza pročitana mu je pouka o pravima.

PROČITAJTE  U Međugorju otvoren mobilni punkt za testiranje hodočasnika
Gradilište u Međugorju (Foto: Jutarnji list)

Svjestan je Zdravko Mamić da je sada opet u ulozi okrivljenika.

„Nije me strah, ali sve je moguće. Kad bi opet tražili moje izručenje, naravno da bih se s obzirom na to da sam i državljanin Bosne i Hercegovine tome protivio“, kaže Mamić.

Na pitanje boji li se za vlastitu sigurnost, Mamić kaže:

“Sve su to teoretske mogućnosti. Naravno da se bojim, bio bih budala da se ne bojim. Stalno me čuvaju. Ali, ako mi priđe netko takav, obračunat ću se s njim. To sad kažem vama i preko novina i ja sam spreman pucati u samoobrani i oni to znaju. I ako se dogodi nešto meni ili nekome od mojih članova obitelji, pobit ću im sve u obitelji. I sad ćete vi reći da je Mamić poludio. Ali, kako da se ja branim golih ruku, pogledaj me – širi ruke uzbuđeno, fiksira me u oči i kaže: “Pa kako da se vi ponašate, netko vas je prebio i što su otkrili. Ništa. Kako se ne bih bojao, pa znam ja što se dogodilo i tebi i drugim ljudima, ali ne mogu se živ u zemlju zatrpati“.

PROČITAJTE  Pjetlići Sarajeva najbolji na Međugorje Cupu, Vedad Leto u finalu zabio četiri gola

Vrhovni sud Hrvatske sredinom marta ove godine potvrdio je presudu osječkog Županijskog suda kojom je odbjegli čelnik HNK Dinamo Zdravko Mamić osuđen na šest i po godina zatvora za izvlačenje 116 miliona kuna iz Dinama. Najviši sud je Zoranu Mamiću smanjio kaznu zatvora s četiri godine i 11 mjeseci na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru s četiri godine i dva mjeseca na tri godine i dva mjeseca. Uz to, Vrhovni sud je ukinuo presudu u dijelu koji se odnosi na optužbu da je Zoran Mamić poticao Pernara na zloupotrebu te je u tom dijelu naloženo ponovljeno suđenje. Zdravku Mamiću ovih je dana naloženo da prema presudi plati i 52 miliona kuna imovinske koristi koja mu je oduzeta, a brat Zoran mora platiti 25 miliona kuna.Povezani postovi: