Svijet

Porodiča tragedija. Od korone u 12 dana umrli otac, majka i sin

Pandemija korone u Njemačkoj ostaje na kritičnoj i ozbiljnoj razini. Obiteljska drama u Baden-Wurttembergu pokazala je koliko virus može biti opasan, posebno za necijepljene osobe, pišu njemački mediji, a prenosi “Slobodna Dalmacija”

Tamo su tri nevakcinisane osobe iz iste porodice postale žrtve virusa – 58-godišnji otac Claudio Patti i 49-godišnja majka Rita Patti oboljeli su od koronavirusa nakon njihovog 30-godišnjeg sina Massilimiana. Svih troje su umrli u samo 12 dana.

Krajem novembra, Massilimiano je pokazao je prve simptome koronavirusa. Imao je temperaturu i loše je disao, 30-godišnjak je konačno testiran i dobio je pozitivan nalaz. Očito se nadao poboljšanju kroz odmor i povukao se u svoju sobu. No, život je izgubio 3. decembra – u snu.

PROČITAJTE  Raskol zbog rata. Ukrajinska crkva proglasila nezavisnost od Rusije

Nakon sina, virusom su zaražene i 9-godišnja kći Alexya, majka Rita i otac Claudio. Mlada kći se dobro oporavila, ali je situacija za majku i oca izgledala sve gora. Morali su biti hospitalizirani. Tamo su oboje pali u komu u razmaku od samo dva dana i potom umrli.

“Nismo se mogli ni pozdraviti”, rekao je 39-godišnji Luciano, sin iz prethodne očeve veze.

Rita i Claudio su iza sebe ostavili pet kćeri. Luciano i njegova 24-godišnja sestra Daisy, koja je udana, sada žele podnijeti zahtjev za skrbništvo nad svoje četiri sestre.

Cijela porodica još je bila nevakcinisana protiv virusa. Sada je Luciano vakcinisan neposredno nakon smrti svog oca.

“Bila je pogreška što naša obitelj to nije učinila prije”, priznao je 39-godišnjak.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare