Magazin

Porota se oglasila o Giggsu, sudija u čudu: Nikome nije jasno šta će se dalje dešavati

Porota na suđenju u Engleskoj bivšem nogometašu Manchester Uniteda Ryanu Giggsu razriješena je nakon što nije donijela presude ni po jednoj od optužbi.

Slavni 48-godišnjak je negirao da je bivšu partnericu Kate Greville (38) udario glavom tokom svađe u njegovom domu u novembru 2020., prenosi BBC.

Također je demnatirao optužbe za nasilno kontroliranje njenog ponašanja, kao i napad na njenu sestru Emmu (26). Ponovljeno suđenje neće početi najmanje do 5. junA 2023., rekao je sudac.

Porota nije uspjela donijeti presudu ni po jednoj od tri optužbe protiv Giggsa, koji je bio selektor Velsa dok nije podnio ostavku u junu, nakon vijećanja od 22 sata i 59 minuta.

Žiri je bio sastavljen od 11 ljudi – sedam žena i četiri muškarca – nakon što se jedan od prvobitnih 12 porotnika razbolio.

Sutkinja Hilary Manley pitala je porotnike jesu li donijeli presudu po bilo kojoj tački oko koje se složila većina od najmanje 10 prema jedan.

Predstavnik porote je odgovorio:

“Ne.”

Upitan ima li “realnih izgleda” da donesu presudu ako im se da više vremena, on je ponovo odgovorio:

“Ne”.

Sutkinja se zatim zahvalila porotnicima i otpustila ih, upozorivši ih da ne raspravljaju o slučaju jer bi u budućnosti moglo doći do još jednog suđenja.

Bivšem nogometašu Manchester Uniteda sudilo se četiri sedmice. Kraljevsko tužilaštvo ima sedam dana da odluči hoće li pokrenuti novo suđenje.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare