Svijet

Poruka koja je šokirala Zapad: “Trebamo se povući iz NATO-a i pustiti Putinu da pobjedi u Ukrajini”

Zastupnica u američkom kongersu Marjorie Taylor Greene (R-GA) u četvrtak je predložila dopuštanje ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da pobijedi u ratu u Ukrajini povlačenjem Sjedinjenih Država iz Sjevernoatlantskog saveza.

Pišući na Twitteru, Greene je kritizirala Bidenovu administraciju jer je nastavila opskrbljivati ​​Ukrajinu oružjem za koje kaže da joj je potrebno za odbijanje ruske vojne invazije koja je započela još u februaru.

“Američki narod ne želi rat s Rusijom, ali NATO i naše vlastite budalaste vođe nas uvlače u rat”, napisala je Greene. “Rat koji niko neće dobiti. Eskalacija oko Ukrajine, zemlje nečlanice, koja riskira nuklearni rat je igra moći koja ugrožava cijeli svijet. Trebali bismo se povući iz NATO-a.”

U stvarnosti, i Bidenova administracija i NATO isključili su mogućnost direktnog vojnog angažmana u Ukrajini, iako mnoge zemlje članice isporučuju zemlji oružje koje koristi u borbi protiv Rusa.

Štaviše, ove sedmice je došlo do značajnog jačanja NATO saveza jer je organizacija rekla da će primiti i Švedsku i Finsku, dvije ključne nacije u Baltičkom moru koje su se dugo opirale pridruživanju iz straha od antagonizma Kremlja.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare