Politika

Posljednje riječi monaha ubijenog u Šipovu trag do ubice?

Policija je u utorak tragala za Banjalučaninom Draganom Ševom, osumnjičenim da je nožem nasmrt izbo monaha Stefana Ačića (62) u manastiru Glogovac, u Šipovu, a ovaj svirepi zločin se desio nakon što ga je monah ugostio u manastirskoj trpezariji, u koju je osumnjičeni često dolazio.

Kako pišu Nezavisne, osumnjičeni je imao problema s narkoticima i redovno je posjećivao ovaj manastir pa njegov dolazak kobnog dana nije slutio na tragediju.

Prema informacijama s terena, u ponedjeljak naveče, dok je drugi monah otišao dogovoriti nabavku ogreva, ubicu je jedan muškarac dovezao kod oca Stefana, koji ga je primio na večeru, ali nije poznato šta je tačno za manastirskom sofrom pošlo po zlu i dovelo do ovako svirepog i u ovom kraju nezapamćenog zločina.

Napadač je monaha izbo nožen dva puta, jednom ispod srca i jednom u grudni koš, a je bio stravičan, jer je krvi bilo posvuda.

Ubica je ostavivši monaha u teškim ranama pobjegao s muškarcem koji ga je i dovezao u manstir i, prema prvim informacijama, iz konaka je nestalo oko 100 KM od priloga pa se sumnja da je motiv koristoljublje.

Teško ranjeni otac Stefan uspio je pozvati drugog monaha i reći mu da je ranjen, a navodno je uspio reći i ime napadača.

Sanitetskim vozilom prevezen je u Dom zdravlja Šipovo, gdje je u 20.15 preminuo.

Policija je odmah blokirala uže i šire područje, a kako Šipovljani kažu, u gradu je bio kordon policije.

Uhapšen je muškarac koji je kobne noći doveo ubicu do manastira i on je u utorak doveden na lice mjesta kako bi istražiocima pokazao gdje ga je čekao.

On je istražiocima rekao da kada ga je vozio nije znao da je počinjen zločin i navodno ga je odvezao u Banja Luku.

Mještani su u utorak bili u strahu jer ovako svirep zločin niko nije mogao ni zamisliti, a posebno ih je strah što ubica nije bio pronađen.

Uviđaj na licu mjesta obavio je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Siniša Vranješ, zajedno s pripadicima Policijske stanice Šipovo.

“D.Š. iz Banjaluke, prema dosad prikupljenim dokazima i obavještenjima, nožem je ubio mohana Stefana Ačića (62) u manastiru Glogovac kod Šipova”, saopšteno je iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

Dežurni tužilac naložio je da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvrđivanju okolnosti počinjenog krivičnog djela, a naložena je i obdukcija tijela, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

U potragu za ubicom uključeni su i pripadnici Policijske uprave Banjaluke i Uprave kriminalističke policije, ali do zaključenja ovog teksta ubica nije bio uhapšen.

Monah Stefan rođen je u Inđiji, a u manastiru Glogovac bio je oko 10 godina i oni koji su ga poznavali opisuju ga kao dobrog i čestitog čovjeka.

Njegova sahrana biće obavljena u srijedu u manastiru Glogovac, gdje će prethodno biti služena zaupokojena liturgija, uz blagoslov episkopa bihaćko-petrovačkog Sergija.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare