Ekonomija

Poslovnice Sberbank u Sloveniji zatvorene, moguće samo kartično poslovanje

Poslovnice ruske banke Sberbank u Sloveniji od ponedjeljka su zatvorene, a usluge te banke ograničene na kartično poslovanje, dok su dnevne isplate limitirane zbog posljedica ruskog napada na Ukrajinu.

Kako je objavila slovenska središnja banka (Banka Slovenije), ostale usluge Sberbank Slovenija privremeno su nedostupne do srijede ujutro, do kada su isplate i uplate također ograničene na 400 eura po danu, prenosi Hina.

"Za komitente to znači da se od ponedjeljka do srijede ujutro poslovanje Sberbanke ograničava samo na poslovanje s platnim karticama. Ostale usluge privremeno neće biti na raspolaganju, a poslovnice će biti zatvorene. U međuvremenu ćemo potražiti  odgovarajući način spašavanja banke, kako bi se omogućilo nesmetano poslovanje za sve njene komitente", navodi u priopćenju slovenske središnje banke.

Uz to, središnja banka podsjeća da je Sberbank jedina banka u Sloveniji koja je u ruskom vlasništvu, dok sve ostale banke posluju normalno.

Sberbank Slovenija danas je objavila na svojim internet stranicama da je "u svjetlu nedavnih geopolitičkih događaja" u vrlo kratkom vremenu zabilježila značajan odljev sredstava klijenata, da su ostale usluge banke privremeno nedostupne, a poslovnice zatvorene, te da se traže rješenja kako bi se osigurao nesmetan rad svih njenih klijenata.