Politika

Poštujte mjere, situacija je ozbiljna: Policija uhapsila vlasnika kafića u Glamoču jer nije zatvorio lokal

Pripadnici Policijske stanice Glamoč u srijedu, 18. marta, uhapsili su 51-godišnjeg I. S., vlasnika caffe bara “Sušek” u Glamoču, zbog nepoštivanja odluke o zabrani rada ugostiteljskog objekta.

Pripadnici PS Glamoč zaprimili su u srijedu u 13 sati dojavu od Uprave za inspekcijske poslove Livanjskog kantona da se u spomenutom ugostiteljskom objektu nalazi pet gostiju, saopćeno je iz kantonalnog MUP-a.

Nakon dolaska kantonalne inspekcije vlasnik je zaključao vrata ugostiteljskog objekta i onemogućio obavljanje nadzora. Na mjesto događaja izišli su i pripadnici PS Glamoč i zajedno s inspekcijom tražili od vlasnika da otvori objekt što je on i učinio u 13.50 sati uz, kako navode, drsko ponašanje.

Vlasnik je priveden u Policijsku stanicu Glamoč i nad njim je pokrenuta kriminalistička obrada zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije i kazneno djelo sprječavanja službene osobe u obavljanju službene radnje.

U cilju provođenja izvanrednih mjera za sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti, te zaštite i spašavanja stanovništva, Krizni štab Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a ranije je donio odluku o zabrani rada ugostiteljskih objekata svih kategorija. Odluka bi na snazi trebala ostati do 30. marta.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare