Region

Potraga za Matejem ulazi u 13. dan: Objavljena novi snimak, oglasio se i prijatelj. Pogledajte video

Mateja Periš iz Splita s prijateljima je otputovao u Beograd na proslavu Nove godine. Nestao je nakon dočeka Nove godine iz kluba Gotik i od tada traje velika potraga za njim.

Tokom istrage se pojavilo više snimki koje prikazuju Mateja kako u noći nestanka trči gradom. Kamera je prvo snimila mladića koji izgledom podsjeća na Mateja u blizini lokala Nebo i zemlja u Karađorđevoj ulici, nekih 200 metara od Gotika, s druge strane ulice. Na sljedećoj snimci, snimljenoj drugom kamerom iz drugog ugla, ali na istoj lokaciji, mladić je viđen kako prolazi pored kafića Nebo i zemlja, trčeći u pravcu Brankovog mosta. 

Nadzorne kamere su sljedeći put snimile mladića koji podsjeća na Mateja na pješačkom prijelazu ispod samog Brankovog mosta. Na snimci se vidi kako dolazi Karađorđevom ulicom iz smjera Kalemegdana i pokušava zaustaviti bijeli taksi. Ne uspijeva ući u taksi, odnosno, kako se čini, taksist ga ne pušta unutra. Slijedi snimka iz Travničke na kojoj Matej također trči. Na zadnjoj snimci vidi se kako iz pravca parkinga, odnosno iz pravca nekadašnje Lastine autobusne stanice i Basovog parkinga, mladić koji likom podsjeća na Periša silazi niz stepenice.

Sada se pojavila nova snimka koja prikazuje mladića kako trči Karađorđevom ulicom prema Brankovom mostu. Slična je snimka objavljena prije nekoliko dana, samo iz drugog kuta. Na snimci mladić trči laganim ritmom.

Srpski tabloidi su objavili još jednu snimku, na kojoj tvrde da se vidi Matej kako silazi niz stepenice na Savskom šetalištu. Navode i da se na snimci vidi više osoba. Međutim, snimka je jako mutna i na njoj se gotovo ništa ne može razaznati.

Oglasio se Matejev prijatelj

Prijatelj nestalog Splićanina Mateja Periša poslao je mejl redakciji srpskog Blica.

Piše da, otkako je počela potraga za Matejem, dobivaju poruke neprimjerenog sadržaja, da ih se konstantno uznemirava, a medije je optužio za difamaciju i lažne informacije.

"Trenutno prolazimo kroz izrazito traumatično razdoblje - ono je započelo nestankom našeg dragog prijatelja, a nastavilo se kroz medijsku difamaciju i kojekakve lažne informacije koje svakodnevno dovode u pitanje naš integritet, moral i, što nam najteže pada, odnos prema našem prijatelju Mateju...", piše Matejev prijatelj, navodi Blic.

Požalio se na konstantno uznemiravanje otkako je krenula potraga.

"Kulminacija svega su konstantno uznemiravanje i poruke neprimjerenog sadržaja koje primamo od trenutka kada je naš boravak u Beogradu postao naslovna priča", napisao je jedan od Matejevih prijatelja koji je bio s njim u Beogradu.

Istaknuo je da se on i ostali prijatelji trude biti "maksimalna podrška Matejevoj obitelji i istražnim organima koji rade na njegovom pronalasku".

Dodaje i da vjeruje da će Matej biti pronađen.