Vijesti

Potresan govor majke Davida Dragičevića: Ubili su mi dijete, čega da se bojim, šta mi još mogu

Okupljenim građanima u Sarajevu na protestima “Pravda za Dženana Memića” obratila se i majka Davida Dragičevića, Suzana Radanović.

“Zašto sam ja danas ovdje i zašto se tri godine borim za svoje dijete. Moga djeteta nema, ja ga vratiti ne mogu. Niko. Nažalost. Mogu da odem kući da legnem, da popijem koju tabletu za smirenje. Popijem ja nju. Ali mog sina ne zaboravljam. Drugu djecu isto tako ne mogu da zaboravim. Nosit ću transparente kao što je moje dijete nosilo. Pogledajte koliko nas je sad, nisu više tri momčića koje niko ne vidi.

Ja se lijepo osjećam u Sarajevu, niko me ne dira, nikoga ne diram. Rat je bio i prošao, kome je do rata u kući mu bio. Isto tako, dosta mi je da gledam bogatašku djecu, hoću reći djecu političara, koji ne znaju šta će od obijesti, dok naša djeca kupuju djeci cipele na kredit. Je li to realnost. Vozaju se privatnim avionima. Onda kažu narod se boji izaći na ulice. Čega da se bojim, šta mi mogu, ubili mi dijete, je li mislite da mi još nešto mogu. Ne.

Jučer sam bila u Tužilašttvu kod gospođe Gordane Tadić. Moram reći da želim da joj pružim podršku i želim da vjerujem da će ona da uradi nešto, da će da pomogne da se ubice Dženana i Davida zatvore. Da se kriminalci koji su učestvovali u zataškavanju uhapse. Svi do jednog, taman to bili Dodik i Bakir. Javno to sad kažem: Gordana, imaš moju punu podršku sve dok ne osjetim da si skrenula s puta.

Ima jedan gospodin, Halil Lagumdžija, zamijenio je onog Tegeltiju. Želim da ga upozorim da će završiti kao i prethodnik mu bude li opstrukcije u slučajevima Memić i Dragičević.Ostavke ne, procesuirati pa fino zarvoriti. Robija za sve i jednog, od ministara, predsjednika, sudija, tužilaca, direktora komesara… Ima jedan divan pošten, voljela bih da je moj sin, hrabar, jak pametan momak, Ozren Perduv, daje mi vjeru u omladinu koje nema, slabo je ima. Ozrene, sretan ti rođendan, živ bio majci svojoj, da te čuva Bog i izvede na pravi put. Da ti mogu srce dati dala bih ti, nemam ga više pola.

Imam još dvoje djece, Bogu hvala, želim da znaju da niko nikad ne smije da ih poprijeko pogleda, jer će ova majka da ujede Ubiti neće, još uvijek. Nisam ja u stanju eksplozivom se opasati i raznijeti se. Uz pomoć našeg advoata Ifeta Ferageta mi smo mirni i dostojanstveni, nismo kao oni.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare