Svijet

Potresna objava ukrajinske prve dame: ‘Svijete pogledaj, ovako danas izgleda Ukrajina. Nećemo odustati’

Kako bi svijetu pokazala šta se događa u njezinoj zemlji, u kojoj je ostala unatoč prijetnjama, ukrajinska prva dama Olena Zelenska koristi svoj službeni profil na Instagramu. U najnovijoj objavi, snimljenom videu, objavila je potresne snimke i uz to objavila tekst koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

“Ovako danas izgleda Ukrajina. Ovdje je video kako bi i svijet vidio – mi smo u ratu. Zbog Putinovog napada, Ukrajinci moraju svoju djecu svake noći voditi u podrume i boriti se s neprijateljem pod zidovima svojih domova. Ukrajina je miroljubiva zemlja. Mi smo protiv rata i nismo napali prvi. Ali, nećemo odustati. Svijete gledaj: borimo se za mir i u vašim zemljama!”, napisala je ona.

Olena Zelenska koristi upravo društvene mreže kako bi ohrabrila i svoj narod u ovoj najtežoj borbi, od koje strahuje cijeli svijet. U jednoj od posljednjih objava, svom je narodu poručila: ‘I danas neću paničariti i plakati. Bit ću smirena i samouvjerena. Moja djeca me gledaju. Bit ću pored njih. I pored mog muža. I s tobom. Volim te! Volim Ukrajinu!’

Prva dama Ukrajine, Olena Zelenska, u braku je s Volodimirom Zelenskijim od 2003. i imaju dvoje djece – kćer Aleksandru (18) i sina Cirila (9). Unatoč izjavama ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija da ga je ruski predsjednik Vladimir Putin označio kao ‘metu broj 1’, čime je njegova porodica postala ‘meta broj 2’, Olena Zelenska hrabro stoji uz supruga, podupirući ga u svim odlukama kojima pokušava spasiti Ukrajinu od ruske invazije.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare