Politika

Potresne scene na mjestu nesreće: Avion udario u stijenu, poginula oba člana posade

Avion u kojem su poginula dva člana posade, a koji je pronađen u selu Subotići na Kozari, najvjerovatnije se razbio prlikom udara od stijenu, rekao je za Srpskainfo mještanin Dragoja Šmitran.

Tijelo jednog člana posade aviona koji se srušio na Kozari nađeno je u letjelici, a drugo pored olupine, potvrdila je za ATV Mirna Miljanović, portrarol MUP RS.

On kaže da se upravo vratio sa mjesta nesreće, gdje je veći broj policije i drugih službi koje su učestvovale u potrazi, piše Srpskainfo.

“To je izrazito nepristupačan teren, sa mnogo kamenitih stijena. To mjesto je ovdje poznato kako Kik i Crna lokva. Do mjesta nesreće je veoma teško doći, čak i terenskim vozilom”, rekao je Šmitran.

Na mjestu nesreće u Subotićima bio je i Predrag Šmitran koji dodaje da je situacija u Suboticima dramatična i potresna.

“Nekoliko ljudi koji su došli iz Srbije, plaču, veoma su potreseni kao i svi mi, u ovom selu”,  rekao je Šmitran.

Stalno pristižu vozila različitih službi. Istragom će biti utvrđene okolnosti pada aviona.

U avionu su bili muškarac iz Srbije i žena iz Moldavije sa rumunskim državljanstvom, inače majka dvoje djece.

Ranije je saopšteno da su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS pronašli danas na području sela Subotići, na Kozari ostatke sportskog aviona čiji je nestanak prijavljen juče Policijskoj stanici Gradiška. Avion je lociran u okviru velike potrage koja je danas nastavljena na području Kozare od strane pripadnika policijskih uprava Gradiška i Prijedor, jedinica žandarmerije, SAJ-a, Republičke uprave civilne zaštite, Helikopterskog servisa RS-a, planinara, lugara i drugih građana.

 Povezani postovi: