Vijesti

Potvrđena optužnica protiv Lukača: Udario Stanivukovića u Skupštini RS

Osnovni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske, zbog udaranja Draška Stanivukovića, tadašnjeg poslanika NSRS, a sadašnjeg gradonačelnika Banje Luke.

Naime, Lukač se tereti zbog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti u sticaju sa krivičnim djelom Tjelesna povreda.

U optužnici se navodi da je Lukač prilikom posebne sjednice Narodne skupštine RS (NS RS) održane 23. decembra 2019. godine udario tadašnjeg poslanika Draška Stanivukovića.

“Narodni poslanik Stanivuković je Radovanu Viškoviću, predsjedniku Vlade RS, dao zastavice sa oznakom NATO pakta, koje je premijer polomio i bacio na pod. Nakon toga Lukač je Stanivukoviću uputio ozbiljnu prijetnju da će mu nanijeti zlo na način da mu se prijetećim tonom obratio riječima: ‘I nemoj nikad više to da uradiš prema meni, ne znam prema drugima kako… inače ćeš završiti kao što su i one zastavice završile ovdje danas'”, navedeno je u optužnici.

Nadalje se navodi da je Lukač, kada mu je Stanivuković prišao, uputio riječi “Još jednom, još jednom majmune”, nakon čega ga je otvorenom šakom desne ruke udario u predio lica, na koji način mu je nanio tjelesnu povredu u vidu nagnječenja sluznice donje usne, pišu Nezavisne.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare