Politika

Potvrđeno za Raport: Medicinska sestra iz sarajevskog vrtića Mašnica zaražena koronavirusom

Jedna medicinska sestra iz vrtića Mašnica u sarajevskom naselju Grbavica pozitivna je na koronavirus, potvrdio je Raportu ministar za obrazovanje, nauku i mlade u Kantonu Sarajevo Anis Krivić.

Anis Krivić

„Istina je da je jedna medicinska sestra iz vrtića Mašnica pozitivna. Obavijestili smo dežurnu epidemiološku službu za općinu Novo Sarajevo i čekamo daljnje upute na koji način ćemo postupati. Važno je istaći da je zaražena medicinska sestra nosila svu zaštitnu opremu u skladu s trenutnim mjerama u KS, kao i ostali zaposleni u ovom vrtiću“, kazao je Krivić.

Roditelji grupe djece koja su imala kontakt sa zaraženom medicinskom sestrom, obaviješteni su da u ponedjeljak ne dovode djecu u vrtić. Hoće li ostala djeca iz Mašnice sutra u vrtić, prema riječima ministra, čeka se uputa epidemiologa.

PROČITAJTE  Kim Jong Un zbog korone podigao i vojsku. Stručnjaci zabrinuti

Ovo je prvi slučaj da je neko od osoblja Javne ustanove Djeca Sarajeva zaražen koronavirusom. Ranije ove sedmice potvrđeno je da je roditelj jednog djeteta iz vrtića Slavuj u Sarajevu zaražen, a još se čekaju rezultati testova djece. Ovaj vrtić u ponedjeljak neće raditi.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare