Region

‘Poznajem svoje dijete i vjerujem mu, nije sam skočio u vodu’. Nenad Periš otkrio šta bi prvo uradio kada bi vidio Mateja

Više od tri sedmice traje potraga za nestalim Splićaninom Matejem Perišem koji je u noći 30. na 31. decembar nestao u Beogradu bez traga. Za svakog roditelja nema bitnije i važnije stvari nego da sazna istinu, kakva god ona bila, a Matejev otac, uprkos svemu, i dalje ne gubi nadu.

“Ja se nadam da ćemo mi Mateja pronaći. Molim Boga da bude živ. Spreman sam na svaku istinu. I to je tako. Vjerujte mi, ja živim za danas. Ne živim ni za sutra niti živim za jučer. Molim Boga za sutra, a živim za danas. Da se danas dogodi, da danas dođem do njega, da ga danas vidim. Kad sam rekao da sam spreman, onda mislim da sam vjernik i ono što je Bog odlučio neka tako bude. Teško mi je i teško mogu to da prihvatim, loš završetak, ali u tom smislu sam spreman. Molim Boga i nadam se da ću Mateja odvesti kući da sjedi pored mene u autu”, rekao je Nenad Periš u razgovoru za Prvu TV.

Matejev otac pričao je i o ključnim pitanjima u istrazi na koja još nema odgovora.

“Razlog izlaska iz lokala, po meni je bitno pitanje. Jer ono bi trebalo da da odgovor na pitanje gdje je Matej išao. I na kraju, ako Bog da, gdje je Matej i stigao. To mislim da je ključno pitanje koje nakon onog snimka sa taksijem je jasno da je on želio negdje da ode, u to sam uvjeren. Naravno da i policija i svi njeni pripadnici rade na rasvjetljavanju ne samo tog momenta, nego i svih ostalih momenata. Oni ništa ne isključuju”, rekao je Nenad Periš.

Matejev otac pretpostavlja šta je mogao biti razlog Matejevog izlaska iz kluba “Gotik” te kobne večeri.

“Odlazak u apartman, to mi je palo na pamet. Novac koji je bio u apartmanu, možda mu je trebao novac. Da se nađe sa nekim, ne znam s kim, nije ni sa kim razgovarao na telefon. Da li je bio u nekoj komunikaciji u lokalu, ne znam, želio je da se sa nekim nađe. Ne znam, stvarno ne znam. I to je ona enigma koja me muči. Kažem, mislim da je negdje želio doći, stići. To mi ta situacija sa taksijem pokazuje. Šteta što nije bio slobodan za vožnju. Ne znam, ne znam…”, ispričao je Matejev otac.

“Matej nije namjerno skočio u vodu”

“On sigurno nije skočio u vodu. Kao roditelj mislim da apsolutno nije skočio u vodu. Da li se mogao okliznuti, da li je mogao, ako je preskočio onu ogradu, doskok bi bio na jednoj kosini za koju mislim da je možda i pod 60 stepeni kosa da li je mogao tu skliznuti, udariti se… Da li je to sve istina ja to ne mogu tvrditi. Ali da je namjerno skočio u vodu u to apsolutno ne vjerujem. Jer da je zbog nekakvih razloga želio skočiti u vodu to je mogao napraviti i ispred samog lokala iz kojeg je izašao. Tako da meni to apsolutno nije ni na kraj pameti i dopustite mi da kao roditelj kažem da u to ne vjerujem”, rekao je Periš i dodao:

“Matej je momak prema kojem ja kao otac, želeći mu najbolje, nisam imao nikakvu primjedbu ili da mu kažem nemoj tako nego ovako. Uvijek tata želi bolje, ja gledam svijet na drugi način nego on. On je bio momak koji je završio fakultet, otišao iz Splita u Zagreb, sam riješio stanovanje, došao do kraja naravno uz našu podršku i želju. Nije mu bilo teško da radi cijelo ljeto od petog mjeseca do desetog. Imao je djevojku svoju. Ne znam šta bih vam rekao. Momak koji je potpuno normalan. Ja kao otac mogu reći da je pristojan. Teško mi je o tome govoriti”.

Osvrnuo se i na brojne spekulacije o ovom slučaju.

“Ja imam svoj problem. Tako da me ništa ne može toliko dodatno uznemiriti. Ima i tako nekih poluinformacija koje zbunjuju, da kažem tako blago, koje možda dodatno prave nekakve boli nekome ko to čita, mojoj porodici i prijateljima. Samo ću reći da ne dao Bog nikome da bude u ovakvoj poziciji u kojoj sam ja i da iskusi kako to izgleda”, rekao je Nenad Periš.

Matejev otac odbacuje priče o drogi

“Ja apsolutno poznajem moje dijete i ja mu vjerujem. Ja mu apsolutno vjerujem i shodno tome nije me upšte briga šta pišu. Istina će doći i jedino će me istina dovesti do moga Mateja. Nikome ne zamjeram ništa. Nemamo informaciju onu koju svi čekamo, a to je gdje je Matej. Istina je također da nemamo ni onih dodatnih činjenica koje bi nas mogle dovesti do konačne situacije i konačnog odgovora. I to je ono što stvara neizvjesnost na koju nemam odgovora”, rekao je Periš i dodao:

“Ništa mu ne bih rekao. Samo bih ga zagrlio i to bi bilo to. Ništa ne treba da mi kaže, samo da dođe”, rekao je kroz suze Nenad Periš.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare