Pakleni Šund

Poznati holivudski glumac pristao na nagodbu: Isplatit će milionsku odštetu žrtvama koje je uznemiravao

Poznati holivuski glumac James Franco pristao je na nagodbu po kojoj je dužan isplatiti čak 2.2 miliona dolara odštete žrtvama koje je seksualno uznemiravao.

Sarah Tither-Kaplan i Toni Gaal, koje su bile polaznice Francove glumačke škole Studio 4, koja više ne radi i tužile su zvijezdu u Los Angelesu u novembru 2019. Navele su kako je glumac imao “seksualno-nabijeno ponašanje prema svojim studenticama”.

Studentice tvrde kako su bile žrtve prevare jer su školu platile, a za uzvrat bile tretirane kao seksualni objekti i uznemiravane. Pisalo se naime, da je u Francovoj školi bilo svega, pa tako kada je jednom trebalo odglumiti oralni seks, Franco je skinuo svoj kondom.

U februaru se izvještavalo kako je zvijezda s te dvije studentice postigao dogovor, ali detalji su obznanjeni javnosti tek u srijedu

Prema sudskom izvještaju, njihova nagodba sada ide pred suca koji mora dati svoj blagoslov, a ako ga da, Tither-Kaplan dobit će 670.500 američkih dolara, a Gaal 223.500 dolara. Preostali iznos od 1.341.000 dolara bit će podijeljen između drugih studentica koje su sudjelovale u ovoj tužbi, a koje su ostale anonimne. Također, ako nagodba postane pravomoćna, sukobljene strane izdat će zajedničko priopćenje koje će Francu osigurati da može i dalje poricati te optužbe.Povezani postovi: