Muzika

Poznati mladi pjevač otkazao turneju zbog problema s mentalnim zdravljem: Treba mi vremena

Muzičar Shawn Mendes otkazao je ostatak turneje, nekoliko sedmica nakon što je bio odgodio neke koncerte, kako bi se pobrinuo za svoje mentalno zdravlje.

Mendes nije bio potpuno spreman vratiti se na turneju zato što bi to negativno utjecalo na njega te ju je odlučio otkazati nakon savjetovanja sa zdravstvenim stručnjacima, objasnio je u svojoj poruci na Twitteru. 

“Bio sam uzbuđen što se konačno vraćam na turneju nakon duge pauze uzrokovane pandemijom, ali zapravo uopće nisam bio spreman na to koliko će turneja biti teška nakon toliko vremena odsutnosti”, stoji u poruci koju je Mendes podijelio sa svojim obožavateljima.

“Postalo je jasnije da si moram uzeti vremena, koje nikad nisam lično iskoristio, da se prizemljim i vratim jači”, dodao je pjevač koji je otkazao koncerte u SAD-u i Evropi. Pjevač je već nastupao u Sacramentu, Kaliforniji te gradovima diljem Kanade, ali nakon koncerata, ranije ovoga mjeseca rekao je obožavateljima da uzima slobodno vrijeme kako bi riješio probleme s mentalnim zdravljem.

Kanadski muzičar bio je otvoren u komunikaciji o svojim zdravstvenim izazovima sa svojim obožavateljima. U taprilu je napisao poruku na društvenim mrežama podijelivši s obožavateljima da se osjeća “kao da leti ili da se utapa”.

“Nekada me stvarno nije briga što ljudi misle i osjećam se slobodno”, napisao je i dodao kako je to većinu vremena borba. Mendes je u novembru prošle godine objavio da je prekinuo sa svojom djevojkom i pjevačicom Camilom Cabello, a nekoliko mjeseci nakon prekida izjavio je da “daje sebi puno milosti da se izliječi od prekida”. Također je podijelio sa svojim pratiteljima na Instagramu da se osjeća usamljeno nakon prekida s Cabello.

“Koga da nazovem kada imam panični napadaj? Koga da nazovem kada sam na rubu? Sada se osjećam kao da sam sam i mrzim to”, rekao je tada u videu koji je objavio na svom Instagramu.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare