Vijesti

Poznati novi detalji ubistva u Sarajevu: Iz vozila u pokretu upotrijebljeno vatreno oružje

Iz MUP-a Kantona Sarajevo danas su se oglasili i kazali sve detalje o ubistvu u Sarajevu koje se desilo jučer. Podsjetimo, u sarajevskom naselju Pofalići sinoć je ubijen mladić Mehmed Ramić.

"Dana 12.12.2021.godine u 21,15 sati, obaviješten je Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo da je na raskrsnici ulica Hamdije Čemerlića-Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo, iz vozila u pokretu u pravcu drugog vozila upotrijebljeno vatreno oružje i da ima povrijeđenih lica. Izlaskom na lice mjesta potvrđeni su navodi prijave. Od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovana je smrt lica M.R., rođen 1996.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Na mjestu događaja zatečeno je lice A.J., rođen 1991.godine, nastanjen u Sarajevu.

Pomenutog dana u 23,50 sati A.J. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166. KZ F BiH (Ubistvo) i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke.

Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, u vezu sa izvršenjem opisanog krivičnog djela može se dovesti i lice A.K., rođen 1991.godine, nastanjen u Sarajevu, za kojim se traga. Policijski službenici, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela", navodi se u saopćenju.