Magazin

Poznati voditelj pijan vodio dnevnik: Pogledajte snimak

Voditelj austrijskog javnog servisa ORF Roman Rafreider suspendovan je nakon što je sinoć vodio dnevnik u pijanom stanju.

Bilo je jasno vidljivo da je poznati voditelj pijan, po usporenom govoru, ali i držanju za sto kako ne bi pao.

ORF je potvrdio da je Roman Rafreider vodio dnevnik u 21.52 na prvom programu pod dejstvom alkohola.

"ORF žali zbog ovog događaja. Roman Rafreider je suspendovan, a odjeljenje za zaposlene analizira taj slučaj i razmatra dalje posljedice. Roman Rafreider se izvinio interno za ovaj događaj i naveo da su uzrok lični razlozi", saopštio je javni servis.

U ORF-u se polazi od toga da će Roman Rafreider napustiti tu medijsku kuću.

Roman Rafreider je majka, pred dnevnik, javila da mu je otac na intenzivnoj njezi, zbog čega je popio previše alkohola.

U ORF se vodi diskusija kako je uopšte Rafrajder u takvom stanju pušten da uđe u studio, pa je pokrenuta interna istraga.

Inače dnevnik sa pijanim Roman Rafreider je samo na kratko bio "okačen" u onlajn videoteci ORF-a, odakle je povučen, ali je ostao "zabilježen" na društvenim mrežama.

Inače on je trebalo da vodi i sljedeći dnevnik u 23 časova, ali je uprava javnog servisa reagovala i to spriječila, te je dnevnik sa više od polučasovnog pomijeranja emitovan, i to uz drugog voditelja, koga su morali da dovezu u studio.

RRoman Rafreider već jednom, prije tri godine, bio "udaljen" sa ORF-a, nakon što je bio suočen sa optužbama za zlostavljanje bivše devojke.