Vijesti

Pravda za Dženana Memića: Kažu da je jutro, a da li je? Ne vidim od magle, prodanih obraza i nepravde

Grupa “Pravda za Dženana Memića” oglasila se na Facebooku povodom jučerašnje oslobađajuće presude Suda BiH u slučaju “Dženan Memić”. 

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti: 

“Dobro jutro Bosno i Hercegovino. Kažu da je jutro, a da li je? Ne vidim od magle, prodanih obraza i nepravde. Dobro jutro, kao, a dobra nama nema uopšte? Ima li u našoj državi komadić, bar kvadratić istine. Tek toliko da nadu živom drži. Kad pravde nema za djecu našu. Državo moja bez svanuća, ko je ubio Dženana Memića”, navodi se u objavi na Facebooku grupe Pravda za Dženana Memića. 

Podsjetimo, Sud Bosne i Hercegovine danas je oslobodio optužene u slučaju Dženan Memić.

Sud BiH u predmetu Zijad Mutap i drugi donio je presudu kojom se optuženi Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović oslobađaju svih optužbi.

Oni su se, između ostalog, teretili da su djelovali kao organizirana kriminalna grupa s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život 8. februara 2016. godine, uslijed kojih povreda je preminuo.

Sudsko vijeće Suda BiH, kojim je predsjedavao Branko Perić, oslobodio je sve optužene, uz obraloženje da Tužilaštvo nije dokazalo navode iz optužnice.

Sudija Branko Perić je nakon izricanja odluke pročitao kratko obrazloženje presude. Nakon toga se obratio Murizu i Arijani Memić, ocu i sestri preminulog Dženana, riječima da ne trebaju odustati od svoje borbe. No, porodica je burno reagirala i prekinula njegovo obraćanje. Poručili su da presuda nije pravedna i ustali su, te su napustili sudnicu. Također su poručili da će se izboriti za pravdu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Jasa Bosna
Jasa Bosna
4 dana

Teška nepravda,koja je juče donesena od sudije koji je korumpirani stari gmaz ne zaslužuje da mu se ime spominje
Al Memići idemo dalje ima te podršku od većine građana!!