Magazin

Predivnoća: Čokoladni mousse s malinama

Čokoladni mus s malinama pravi se taman za vreme koliko čokoladi treba da se istopi. Od ove mjere ispadne šest porcija.

Sastojci:

150 g crne čokolade

50 g mliječne čokolade

2 jaja

200 ml slatke pavlake

3 kašike prah šećera

Maline (mogu i smrznute)

Priprema:

Sipajte slatku pavlaku u šerpicu, zagrijte i dodajte obje čokolade, miješajte dok se ne istopi i ne sjedini.

Odvojite bjelance od žumanca. Mutite bjelanca mikserom i polako, jednu po jednu dodajte 3 kašike prah šećera. Mutite sve dok ne dobijete čvrst šlag.

U istopljenu slatku pavlaku i čokoladu dodajte dva žumanca, promiješajte. Dodajte to u šlag i lagano miješajte da se sjedini.

Sipajte u čaše ili zdjelice.

Smrznute maline stavite u šerpicu i kad se odlede, dodajte kašiku, dvije šećera, miješajte dok ne ispari voda i malo se ne zgusnu.

U svaku čašu sa musom dodajte po kašiku malina. Stavite u frižider minimum 15 minuta.