Vijesti

Predložen pritvor za Dalibora Mandića. Osumnjičen za ubistvo Ariela Bogdanovića u Banjoj Luci

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka predložilo je danas pritvor za Dalibora Mandića, osumnjičenog za ubistvo Ariela Bogdanovića.

Portparolka banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva Maja Đaković Vidović rekla je za RTRS da je prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen banjalučkom Okružnom sudu.

Mandić, osumnjičeni za ubistvo 28-godišnjeg Bogdanovića, sproveden je sinoć u banjalučko tužilaštvo.

Postupajući tužilac je nakon ispitivanja osumnjičenog lica Dalibora Mandića (1986) iz Banje Luke, uputio danas prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banjoj Luci.

Razlog je postojanje osnovane sumnje da je 2. decembra ove godine, oko 19.40 sati u Ulici Bulevar srpske vojske u Banjoj Luci, upotrebom noža počinio krivično djelo teško ubistvo na štetu Ariela Bogdanovića”, rekla je Vidovića.

Ona je pojasnila da je tužilac predložio određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenog.

Postoje i naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo. Navode i razloge vanrednih okolnosti. Tvrde da je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža. Djelo je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice.

“Također, puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo bi stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, odnosno uznemirenju javnosti”, dodala je Vidović.

Ona je rekla da će o ovom prijedlogu odlučiti sudija za prethodni ostupak banjalučkog Okružnog suda.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare