Kriminal

Predložen pritvor za policajca osumnjičenog u predmetima ‘Transporter’ i ”Storage’

Nakon što je ispitao osumnjičene, postupajući tužilac Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Dejana Jurišića (1983), policijskog službenika zaposlenog u PU Prijedor, a koji je lišen slobode u akciji MUP-a RS, na području Prijedora.

Mjera pritvora zatražena je zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

“Navedeni osumnjičeni je pod istragom, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo organizovani kriminal iz člana 250. KZ-a BiH, u vezi sa krivičnim djelom iznuda iz člana 232. i krivičnim djelom zloupotreba službenog položaja iz člana 315. KZ-a RS.

U okviru istražnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da je osumnjičeni tokom 2021. godine, kao ovlašteno lice MUP-a RS-a, imao informaciju da se sprema teško ubistvo načelnika krim-policje Prijedor, Radenka Bašića, kao i o osobama koje ubistvo pripremaju a takvu informaciju nije prenio nadležnim organima, te da je umjesto zaštite građana, održavao kontakte sa kriminogenim osobama i pomagao u iznudama novca od građana na području Prijedora”, saopćeni je.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH.

Ostala dvojica osumnjičenih lišenih slobode u istoj akciji, dala su detaljne iskaze, dokazi su prikupljeni i dokumentovani, te za njih nije zatražena mjera pritvora.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare